HER FINNER DU INFORMASJON OM HVORDAN VI BEHANDLER DINE DATA PÅ DETTE NETTSTEDET

Når du besøker og tar i bruk nettstedet vårt samtykker du til vilkårene og denne personvernerklæringen.

Cookies / Informasjonskapsler

På våre nettsteder www.ad.no og www.nettbutikk.ad.no benyttes informasjonskapsler, såkalte cookies. Dette er svært vanlig på de fleste nettsteder. Cookies er små tekstfiler som lagres på din datamaskin. Disse fungerer som ditt ID-kort og kan ikke utføre programkode eller overføre virus. Informasjonskapslene er bare dine, og kan bare leses av datatjeneren som ga dem til deg. Du som bruker har selv muligheten til å deaktivere forsendelsen av informasjonskapslene ved å endre nettleserens innstillinger. Vi gjør oppmerksom på at mange nettsteder ikke vil fungere optimalt dersom man ikke aksepterer cookies.

Ved å benytte våre nettsider gjennom å hente informasjon eller benytte deg av våre tjenester, samtykker du i at det settes cookies i din nettleser, i og med at de fleste nettlesere er innstilt slik at de automatisk aksepterer cookies.

Dersom du ønsker ytterligere innsikt og mulighet til å endre hva som kartlegges av dine bevegelser på nettet, anbefaler vi nettleserinnstikket «Ghostery».

Her kan du lese mer om hvordan du sletter cookies.

Vi bruker følgende cookies:

Sosiale medier-cookies

Vi bruker cookies for å spore aktivitet fra Facebook og LinkedIn. Cookies fra disse plattformene gir oss ikke innsikt i hvem som er på siden, men lar oss samle data i de ulike mediene basert på atferd, for å kunne bygge et annonsepublikum som vi kan annonsere mot senere.

Google Analytics

På nettstedene våre ad.no og nettbutikk.ad.no logger vi anonymt informasjon om alle besøkende ved bruk av Google Analytics for å bedre kunne forstå hvordan våre brukere benytter nettstedet, for å opprettholde brukersesjonen din på våre nettsider, for statistikk, for å studere trafikk, bruksmønstre og trender på nettsidene, for annonsestyring og for at vi kan tilpasse sidene optimalt til deg som bruker.

Digital annonsering

Gjennom din bruk av Alternativ Datas digitale løsninger brukes cookies (så fremt du ikke har reservert deg) til å samle informasjon for å optimalisere kommunikasjon og tilbud. Informasjon som vi får fra cookies lagres ikke sammen med dine private opplysninger eller ordrehistorikk. De benyttes utelukkende til å målrettet kommunikasjon og/eller tilbud tilpasset ditt behov ved å bruke using-click-analyse (f.eks. vises en reklame for bærbar PC dersom du nettopp har sett på bærbare pc-er). Vårt mål er å gi deg en opplevelse hvor visningene er tilpasset dine preferanser og behov.

Personvernerklæring

Formål

Denne personvernerklæringen gjør rede for hvordan AD samler inn og behandler personopplysninger. Med personopplysninger menes enhver opplysning om en identifisert eller identifiserbar fysisk person.

Omfang

Erklæringen gjelder for innsamling og bruk av personopplysninger tilhørende ADs interessenter. Interessenter kan f. eks være ansatte, kunder og samarbeidspartnere. Interessentene er definert i en interessentanalyse i ADs styringssystem.

Hvilke opplysninger innhenter vi?

En personopplysning er en opplysning eller vurdering som direkte eller indirekte kan knyttes til en enkeltperson. Vi samler ikke inn sensitive personopplysninger.

Alternativ Data innhenter flere personopplysninger i forbindelse med utfylling av kontaktskjema, påmelding til nyhetsbrev eller kjøp i vår nettbutikk på www.nettbutikk.ad.no.

  • Kjøp i nettbutikk
  • Navn
  • Firmanavn
  • E-postadresse
  • Telefonnummer
  • Organisasjonsnummer
  • Faktura- og leveringsadresse
  • Kjøpsinformasjon
  • Kontaktskjema
  • Navn
  • Firmanavn
  • E-postadresse
  • Mobiltelefon
  • Organisasjonsnummer
  • Faktura- og leveringsadresse
  • Kjøpsinformasjon
  • Nyhetsbrev
  • Navn
  • Firmanavn
  • E-postadresse
  • Telefonnummer
  • Organisasjonsnummer
  • Faktura- og leveringsadresse
  • Kjøpsinformasjon

Dette er informasjon du selv oppgir til oss ved utfylling av kontaktskjema, påmelding til nyhetsbrev, eller ved bruk av vår nettbutikk som vi får tilgang til når du gjennomfører et kjøp.

Hvorfor innhenter vi opplysninger og hva brukes opplysningene til?

Dine personopplysninger og den innsamlede informasjonen kan benyttes av Alternativ Data til analyse og til å sende deg kampanjetilbud via mail eller annen kommunikasjon via digitale tjenester som f.eks. Facebook. Du kan når som helst reservere deg mot å motta kommunikasjon og analyse ved å ta kontakt med Alternativ Data på post@ad.no eller ved å endre på dine nettleserinnstillinger for å avvise informasjonskapsler.

Formålet med å behandle de personopplysninger vi registrerer om deg er for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på våre nettsteder. Ut over dette registreres og brukes opplysningene om deg fordi vi ønsker å gi deg en fullverdig kundeservice, det vil si at vi kan tilpasse kommunikasjon til deg og dine preferanser (så fremt du har godtatt vilkår for tilpasset kommunikasjon). Blant annet kan vi tilpasse tilbud, nyhetsbrev og digital kommunikasjon. Et tilpasset tilbud kan f.eks. være et avslag på en strømadapter som passer til den datamaskinen du nettopp kjøpte.

Vi utarbeider også statistikk og analyserer data for å forstå markedstrender. Dette gjør vi for å kunne forbedre og videreutvikle produktene og tjenestene vi tilbyr. Så langt det er mulig forsøker vi å gjøre dette med anonyme opplysninger, uten at vi kan knytte opplysningene spesifikt til deg.

Hvor kan man henvende seg for å få vite hva som er registrert?

Du kan logge deg inn med egen bruker på nettbutikk.ad.no for å se og endre opplysningene som ligger inne om deg. Du kan også kontakte oss via e-post til post@ad.no dersom du har noen spørsmål eller ønsker fullt innsyn i hvilke av dine personopplysninger vi har lagret. For at vi skal kunne endre opplysninger om deg godtar du at vi har tilgang til dette. Dersom opplysningene er feil, ufullstendige eller irrelevante, kan du kreve at de skal rettes eller slettes. Du kan når som helst tilbakekalle ditt samtykke til at vi benytter dine opplysninger til markedsføringsformål (f.eks. utsendelse av nyhetsbrev eller tilbud) eller slette din profil/bruker fullstendig. Dette kan gjøres ved å ta kontakt med Alternativ Data via e-post til post@ad.no.

Hvor lenge lagres dine opplysninger?

Dine opplysninger lagres bare så lenge det kreves for å utføre våre tjenester, eller så lenge som det foreskrives i loven. I Google Analytics vil dine data slettes etter 26 måneder. Oppbevaringsperioden blir tilbakestilt for hver nye hendelse på nettstedene.

Alternativ Data benytter seg av databehandlere

I utgangspunktet deler vi ikke personopplysninger med tredjeparter. Unntak gjelder for Bring for å kunne levere pakken til deg. Ved betaling med kort lagrer vi ikke kortinformasjon.

Vi kan la underleverandører (samarbeidspartnere) stå for den tekniske delen av databehandlingen. SuperOffice er et eksempel på en av våre samarbeidspartnere og databehandlere da de leverer vårt CRM-system.

Ved utlevering av persondata til tredjeparter (databehandlere) vil disse etter avtale med oss behandle personopplysningene dine på den måten vi bestemmer. Vi pålegger databehandlere å sørge for en forsvarlig informasjonssikkerhet, herunder at persondata ikke kan overdras til andre med mindre dette er ønskelig fra kunden sin side.

Alternativ Data er behandlingsansvarlig

Alternativ Data er behandlingsansvarlig for personopplysningene som samles inn og lagrer og behandler dine personopplysninger i henhold til personopplysningsloven med forskrifter. Alternativ Data forplikter seg til å overholde EUs generelle databeskyttelsesforskrift (EU) 2016/679 («GDPR») som er forventet å tre i kraft ila 2018.